søndag 4. mai 2014

Viking babyull, førsteopplevelsen ble en skuffelse

Jeg har strikket Matrosdressen fra Den store guttestrikkeboka og sent i går kveld fikk jeg vasket den før konfirmasjon i dag. Må bare si at jeg ble skuffa, vasket den pent på 30 grader med ullvaskemiddel og så ble det hvite lyseblått. I tillegg nupper det veldig fort. Vel er en 2 årimg aktiv, men f.eks. så har vi brukt Rauma baby ull i en bunad brukt av begge gutta og der er det nesten ikke en nuppe. Oppskriften i seg selv er fin, og garnet glatter seg fint ut etter vask, men nupper og loer gjør det :-(
Får strikke noen sokker så jeg kommer over dette ..;-)

4 kommentarer:

solveig sa...

Greitt å vite! Er sjølv glad i Rauma sitt garn. Eg har opplevd avfarging som forsvann berre eg vaska plagget ein gong til medan det var vått. Dette er 20 år sidan i min førre strikkeperiode.
Fin dress!

Finnskoghuldra sa...

Uff så trist!!! Har faktisk ikke hørt om dette når det gjelder babyulla dems, men det skal jeg jammen ha i bakhodet.
Det er jo endel jobb med disse små plaggene, så da kommer jeg nok til å velge ett annet garn.
Når vi snakker om Viking garn... Jeg er veldig glad i Sportsraggen, velger alltid det når jeg skal strikke raggsokker eller mønstersokker i den tykkelsen. Garnet er godt å strikke med, og mykt å ha på, slitesterkt er det også.
Men... Alltid holder det med ett nøste til en damesokk, men ikke nå lenger!! Kom til slutten av tåfelling, og måtte begynne på nytt nøste!! Mangla altså bare 1-2 meter!! Veldig irriterende!!
Og dette var ikke bare ett nøste så det kanskje kunne være en feil, men åtte!!

Ja du får legge opp ett par sokker, er som regel terapi det ;)

Håper du får en herlig uke :)

Kirsti sa...

Så kjedelig at det farget av, settet er jo så nydelig og ser fint ut uansett! jeg har også planer om å strikke dette til min lille, så jeg tar med meg garnopplevelsen din!

Unknown sa...

Takk for koselige kommentarer 😊 dressen er nå hos Viking garn så får vi se om de klarer å gjøre noe med det :-) Nå strikker jeg på et sjal, ble så lite utfordret av sokker he he :-)